[Budynek A] Rdzawe naloty na konstrukcji balkonu
Rdzawe naloty na konstrukcji balkonu
Zauważyłem w ostatnim czasie, że w niektórych miejscach pojawia się rdza na pomalowanych farbą elementach balkonu. Jeśli jest to przypadek jednostkowy, to sam będę już zgłaszał, ale jeśli u siebie zauważyliście podobne problemy, dajcie znać, to temat trzeba będzie poruszyć (zgłosić do naprawy) najpóźniej na zebraniu wspólnoty.
Re: Rdzawe naloty na konstrukcji balkonu
Tak, mamy podobny problem, z tym że u nas rdzewieje dość mocno ten mini daszek wystający z podłogi za balkon. Nie wiem jak to inaczej określić 
Rdza posuwa się szybko coraz dalej - same malowania niewiele tu pomoże, najpierw należałoby to gruntownie oczyścić.

Rdza posuwa się szybko coraz dalej - same malowania niewiele tu pomoże, najpierw należałoby to gruntownie oczyścić.
To chyba problem większości mieszkańców rdza. Ja juz próbowałam wszystkiego i ciągle wychodzi.
-
- Kontakt:
Rdza zawsze niestety będzie się pojawiać... Również mam ten problem :/
-
- Budynek: B
ja polecam gruntowne oczyszczenie, pomalowanie,ale najważniejsze jest nałożenie środka antykorozyjnego. Ja polecam Noxan. Rdza po jakimś czasie na pewno będzie się pojawiać, ale zastosowanie tego środka przynajmniej opóźni ten proces.
u mnie niedawno też się pojawiła rdza, myślicie że to podlega reklamacji i mogę zgłosić do administracji, czy robić to we własnym zakresie?