Montaż rolet na oknach
-
- Budynek: B
Montaż rolet na oknach
Sąsiedzi jak zakladaliscie rolety dzien noc . Mi stoi na drodze ten wentylator powietrza na oknie ... :/
Re: Wykończenie
Ja robiłem na zamówienie i roleta jest przymocowana do okna małymi wkrętami powyżej szyby.
-
Re: Montaż rolet na oknach
No na zamówienie to wiadomo ze ma,pasować wszystko ale takie kupne zwykle dzien,i noc ?
Aleksandra, masz właściwie kilka opcji: wkręty, mocna taśma obustronna (np. do luster) oraz haczyki na ramę, aczkolwiek z tymi ostatnimi może być problem przy nawietrznikach. Zaletą wkrętów jest wytrzymałość, jednak nie każdy chce wiercić w oknach. Taśmy natomiast przy dużym obciążeniu mogą nie wytrzymać.
W zależności od masy rolety i powierzchni łączenia okna z roletą - należy wybrać odpowiednie rozwiązanie.
Pozdrawiam
W zależności od masy rolety i powierzchni łączenia okna z roletą - należy wybrać odpowiednie rozwiązanie.
Pozdrawiam
Czy polecilibyście jakieś sklepy gdzie kupiliście rolety, jak pomierzyłem okna to tylko na jedno mi pasuje roleta ze sklepu, pozostałe mają jakieś nie standardowe wymiary. Czy też wszystkie robiliście/ zamawialiście na wymiar?
Polecam ten sklep: http://www.vertilux.rzeszow.pl/
-
Zakładał może ktoś z Was rolety zewnętrzne ? Jaki koszt rolet ?
-
Brał ktoś rolety z Mariot Rzeszów?
-
Podbijam pytanie, + kolejne 
Czy mieliście problem z roletami dzień-noc na drzwiach balkonowych? Do tej pory dowiedziałem się że ograniczone możliwości ze względu na grubość materiału i wysokość drzwi.

Czy mieliście problem z roletami dzień-noc na drzwiach balkonowych? Do tej pory dowiedziałem się że ograniczone możliwości ze względu na grubość materiału i wysokość drzwi.
Ja mam rolety dzien noc na drzwiach balkonowych i nie ma z tym zadnego problemu, kupione stockowe w Leroy Merlin.