Wykończenie
Wykończenie
Witam, czy ktoś już interesował się/zdecydował na katalogowe wykończenie mieszkania? Być może polecacie jakieś fachury od białego montażu? Ciekawią mnie ceny wykończenia prywatnie a przez developera.
Re: Wykończenie
Tutaj masz linka do wariantów wykończeń w Developresie:
http://www.developres.pl/pod-klucz.html
BRONZE - (470 zł/m2)
SILVER - (600 zł/m2)
GOLD - (800 zł/m2)
Ale z tego co wiem wymagają podpisania umowy o wykończenie od razy przy umowie deweloperskiej i tak samo wcześniejszej zapłaty.
http://www.developres.pl/pod-klucz.html
BRONZE - (470 zł/m2)
SILVER - (600 zł/m2)
GOLD - (800 zł/m2)
Ale z tego co wiem wymagają podpisania umowy o wykończenie od razy przy umowie deweloperskiej i tak samo wcześniejszej zapłaty.
Moim zdaniem to kiepska oferta.
Taka sobie. matti89 podrzucisz coś lepszego?
Ja zamierzam sam wszystko organizować. Nie szukam wykonawcy na wykończenie i urządzenie całego mieszkania.
Raczej nie jest kiepska, może mały wybór armatury ale można sobie kupić poza katalogiem i zrobią. Orientowałem się trochę i wykończyć samemu poniżej 400 zł/m raczej się nie da. Chociaż, na innych forach jeden się chwalił, że zrobił za 20 zł/m, tylko nie napisał czy kleił na ślinę promocyjne materiały z ekspozycji czy miał je gratis 

-
Orientuje się ktoś czy jest opcja podłączenia zamiast indukcji zwykłych palników gazowych?
W bloku nie ma raczej instalacji gazowej, ale zawsze zostaje butla z gazem 

Jest ale we własnym zakresie i jak kolega napisał, butla z gazem, też o tym myślałem gdyby PIS dalej drenował spółki energetyczne i ceny pójdą w góreDaniel1989 pisze:Orientuje się ktoś czy jest opcja podłączenia zamiast indukcji zwykłych palników gazowych?

Nie wiem czy przepisy zezwalają na butle zgazem w budynku który ma 4 kondygnacje lub więcej. Coś takiego słyszałem ale trzeba by było gdzieś doczytać.
Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka