No właśnie. Moim zdaniem najbardziej rzetelnym pomiarem bedzie pomiar ze współrzędnych GPS. Takie pomiary wykonuje chyba tylko geodeta. Ciekawe tylko jak to robił geodeta.Daniel1989 pisze:Na pewno Dalmierzem
[Budynek B] Odbiór mieszkań w budynku B
Re: RE: Re: Odbiór mieszkań w budynku B
Re: Odbiór mieszkań w budynku B
Czyli generalnie logotermy nie da się wyłączyć, a jedynie zakręcić grzejniki.
Zawsze zawory możesz zamknac.
Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka
Z zaworów na logotermie można zdjęć ten elektroniczny zawór z kablem. Tam jest przycisk, naciskasz i to schodzi z zaworu. Wtedy info o temperaturze nie trafia do logotermy i nie da się tym ze ściany sterować. Po takim ściągnięciu sterujesz kaloryferem, bo po zdjęciu zawór jest na ful odkręcony.Davv pisze:Czyli generalnie logotermy nie da się wyłączyć, a jedynie zakręcić grzejniki.
Można też po zdjęciu tego zaworu z kablem założyć zwykły zawór i przykręcać lub odkręcać.
Re: RE: Re: Odbiór mieszkań w budynku B
Dla dewelopera najważniejszym kryterium jest, żebyśmy pokazali swój pomiar/notę z wymiarami po inwentaryzacji, podpisaną i opieczątkowaną przez kogoś z uprawnieniami do tego. Dopiero wtedy będą brać pod uwagę reklamację.matti89 pisze:No właśnie. Moim zdaniem najbardziej rzetelnym pomiarem bedzie pomiar ze współrzędnych GPS. Takie pomiary wykonuje chyba tylko geodeta. Ciekawe tylko jak to robił geodeta.Daniel1989 pisze:Na pewno Dalmierzem
W grę wchodzą jeszcze urządzenia do pomiaru i ich kalibracja. Dam sobie łeb uciąć, że 3 specjalistów z papierami zrobi pomiary trzema różnymi miernikami laserowymi i ich pomiary będą rożne

Jak mierzyłem salon to jeden wymiar w zależności od tego w którym miejscu byl wykonywany różnił się maksymalnie 1 cm. Tak wiec nie jest to idealny kwadrat, raczej trapez. Wiec licząc wszystko z prostokąta popełniamy błąd. Jak ściągniemy współrzędne narożników to wtedy można to bardzo dokladnie policzyć
czytając ogłoszenia o geodezyjnych pomiarach powierzchni mieszkań najczęściej podawano dokładność 0.1m^2. I tak tez to zapewne wychodzi.

-
Czy ktoś z forumowiczów otrzymał od dewelopera odpowiedź na nieścisłości w metrażach mieszkań ?
Niestety nie ;/ cały czas się tłumaczą że nie otrzymali jeszcze oficjalnego stanowiska od architektów
-
A czy wiadomo jaki mają czas na reakcje Ci Architekci? Musi to byc jakoś uregulowane...
Jak wyglądają u Was ściany ? ktoś już działa w tym temacie. U mnie po wyczyszczeniu żyrafka pokazało sie sporo pęknięć, kable na suficie wychodzą spod tynku. Ja zgłosiłem to do developera a oni przekazali do wykonawcy Ma ktos takie problemy ?